Verslaving maakt ons bondgenoten

Hoe verschillend we ook mogen zijn, verslaving maakt ons tot bondgenoten. Net als in de politiek zie je de meest onwaarschijnlijke samenwerking.

Alleen voor vandaag – 18 oktober
Bron: Basistekst, blz. 100
Wat is het bij NA toch een bijzonder allegaartje van mensen! Waar je ook komt op een bijeenkomst, je treft er een bont gezelschap van mensen die waarschijnlijk nooit bij elkaar zouden komen als de ziekte van verslaving hen niet samen zou brengen.
Eén van onze leden is arts. Zijn onwil om zich op zijn eerste bijeenkomst te vereenzelvigen omschreef hij met de woorden “het stikte er van de junkies”; hij vertikte het om naar binnen te lopen. Iemand anders, met ruime ervaring als bajesklant en de nodige opnames achter de rug, had een vergelijkbare herinnering. Zij was zeer verbaasd dat er “toffe lui zaten, die nota bene een pak droegen!” Deze twee leden vierden onlangs dat ze zeven jaar met elkaar getrouwd zijn!
De meest uiteenlopende types raken met elkaar bevriend, steunen elkaar als sponsor en zijn met elkaar dienstbaar. Wij ontmoeten elkaar op de bijeenkomsten en we ontwikkelen een hechte band op grond van gedeeld leed uit het verleden en gedeelde hoop voor de toekomst. Wij gaan op basis van wederkerigheid met elkaar om en we richten ons op twee zaken die wij allen gemeen hebben: verslaving en herstel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *