Of het nu je partner, ouder, kind of goede vriend(in) betreft, je gevoel van machteloosheid, en vaak ook wanhoop, is in alle gevallen enorm. De verslaving beïnvloedt inmiddels ook jouw leven. Deze website is ontwikkeld om jou te helpen bij het leren omgaan met deze vreselijk moeilijke situatie. 

Belangrijk is dat je probeert om ervoor te zorgen dat het verslaafde familielid niet het leven van de rest van de familie gaat bepalen door zijn of haar gedrag. Natuurlijk wil jij je kind, partner of ander familielid zo goed mogelijk helpen, maar dit doe je niet door de gevolgen van de verslaving op te lossen.

Wat bedoelen we hiermee: De schulden afbetalen of liegen en bedriegen voor het verslaafde familielid. Het werkt averechts en zal absoluut niet helpen. Zo help je de verslaving in stand te houden en wordt de verslaafde niet zelf met de nadelen en problemen geconfronteerd.

Wil je direct advies over jouw specifieke situatie? Bel ons voor een telefonisch adviesgesprek en dan kijken we samen wat we voor jou kunnen doen!