Allereerst; wat goed dat je deze site bezoekt! Mogelijk loop je al enige tijd met meerdere vragen in je hoofd waar je het antwoord misschien al van weet maar nog de bevestiging van zoekt. Wij begrijpen dat als geen ander, ook wij waren zoekende, ontkennende en vooral radeloze die je voor gingen.

Verslaving is een begrip waar veel verschillende opvattingen over bestaan. Verslaving is een ziekte, een gewoonte, ondeugd en een maatschappelijk probleem. De term verslaving is van toepassing op middelen als alcohol en drugs, maar ook op gewoontes waar mensen geen weerstand aan kunnen bieden. Denk hierbij aan onder meer gokverslaving, seksverslaving en internetverslaving.

Wij zijn niet van de online-testen waarmee jij kunt bepalen of je mogelijk / misschien / wellicht / waarschijnlijk / verslaafd bent. Wanneer je jezelf in onderstaande herkent is het zinvol om contact met ons op te nemen. Meestal nodigen wij je dan uit voor een intakegesprek om jou beter te leren kennen en bepalen samen met jou wat de (behandel)mogelijkheden zijn.

Herken jij dat je:

  • steeds meer nodig hebt van een bepaald middel om hetzelfde effect te bereiken
  • ontwenningsverschijnselen krijgt als je niet gebruikt. Dit kunnen lichamelijke verschijnselen zijn, zoals zweten of trillen. Of geestelijke verschijnselen zoals onrustig zijn of in paniek raken als je het middel niet gebruikt
  • meer dan de helft van de dag bezig bent met het gebruik door erover te denken, het te verkrijgen of daadwerkelijk te gebruiken
  • niet meer zonder een middel kunt, lichamelijk of psychisch

Herkenning? Dan is het aan jou om nú de volgende stap te zetten.