Sterk verslavend
Crystal meth is zeer verslavend. Het gevoel van euforie tijdens het gebruik verdwijnt volledig wanneer de drugs is uitgewerkt. Gebruikers zijn na de ‘high’ zeer down en kunnen te maken hebben met slaapproblemen, angst, agressie en paranoia.

Een nieuwe dosis lost deze depressieve gevoelens direct weer op met gevoelens van euforie, waardoor er meestal dan ook snel weer een nieuwe dosis wordt ingenomen. Ook lichamelijke symptomen kunnen optreden zoals hoofdpijn, stuiptrekkingen, hoge bloeddruk, trillen en geen eetlust. Na een paar keer gebruiken kun je dan ook al snel verslaafd zijn aan crystal meth.

Verwoestend effect
Gebruikers gaan echter snel meer en meer gebruiken, doordat er al snel een grote tolerantie wordt opgebouwd. Op de lange termijn kan het veelvuldig gebruiken van crystal meth zorgen voor diverse psychische klachten zoals depressies, angsten, hallucinaties en agressie.

Voor het lichaam is het ook verwoestend. Het gebruik van deze drug verwoest het gebit en zorgt voor zweren en ontstekingen op de huid. Gebruikers verliezen vaak ook erg snel gewicht. Ook hersenschade, Parkinson en Alzheimer kunnen een gevolg zijn. Het langdurig gebruiken van crystal meth kan op termijn zelfs dodelijk zijn. Gebruikers kunnen een hartaanval krijgen, in coma raken of te maken hebben met ernstige psychoses.