Marc van Gessel

Ik ben het allemaal geweest; bedrijfsleider, manager, ondernemer, partner en vader. Vele successen mogen beleven op het allerhoogste niveau. En in diezelfde waanzin veronderstellen dat ik het allemaal voor elkaar had. Maar wat ik vooral ben: Verslaafd, hartstikke verslaafd!

Geketend aan de ziekte verslaving, 25 jaar in gebruik, ofwel, een ruime 9000 dagen. Een ziekte die chronisch en ook nog eens progressief is. Het leiden van een dubbelleven is eigenlijk topsport. Aan alle verwachtingen moeten voldoen, zakelijk en privé terwijl mijn grootste concentratie uitging naar mijn middel. Bij alles wat ik deed of waar ik was; Een gedachte in mijn hoofd….hoe snel kon ik verder met mijn middel….sterker nog, ik paste hier volledig mijn planning op aan!

Het leiden van dit leven werd mij uiteindelijk teveel. Ik kon het liegen, bedriegen en manipuleren niet meer volhouden. Het lukte mij niet meer om alle ballen in mijn schijnwereld in de lucht te houden, inmiddels was alles wat ik liefhad kapot of niet langer meer in mijn omgeving. Wat volgde was een totale geestelijke en lichamelijke uitputting: Rock Bottom!
Toch heb ik het geluk gehad dat ik nog met het laatste beetje kracht mijn telefoon kon pakken en de moed had om te bellen. De laatste strohalm wist ik nog vast te pakken, dit was voor mij een klinische opname in een psychiatrisch verslavingskliniek. Op het moment dat ik daadwerkelijk kon erkennen en bekennen dat ik leed aan de ziekte verslaving mocht dan eindelijk mijn reis naar herstel beginnen.
En hoe mooi deze reis ook is, hij is niet altijd eenvoudig! De wereld om je heen verandert namelijk niet. Jij kunt dit wel! Door middel van dit platform willen wij jou, je naasten en omgeving graag
helpen om tot herstel te komen en hierin te blijven. Genezen van de ziekte verslaving gaat niet gebeuren, daar kunnen wij duidelijk over zijn. Omgaan met deze ziekte door in herstel te gaan, daar kunnen wij wél bij helpen!
Marc van Gessel
Herstelbegeleider